Mi lehet az oka, hogy rengeteg hazai cég fókuszálja üzleti struktúráját az orosz ajkú térségek kiszolgálására? A szovjet utódállamok piacai hatalmasak, és ma is az orosz nyelv segítségével érhetőek el a legkönnyebben.

Napjainkban egyre több cég veszi észre az orosz piac méretéből és vásárlóerejéből fakadó előnyöket, így megnövekedett az igény, hogy magyar – orosz fordító segítségét vegyék igénybe az üzletfejlesztő tevékenységük során. Azt is fontosnak tartom megjegyezni, hogy az orosz nyelv használata közel sem korlátozódik csak a mai Oroszország területére. A szovjet utódállamok jelentős kiterjedéssel bíró piacai ma is az orosz nyelv segítségével érhetőek el a legkönnyebben, rendszerint ezekben az országokban hivatalos állami nyelv is az orosz. A magyar – orosz fordítói tapasztalataim azt mutatják, hogy számokban kifejezhető az üzleti siker, ha a vállalat az orosz nyelvet választja a kommunikáció nyelvének akár amagyar és orosz zászlók mindennapi levelezések, akár a marketing anyagok vagy a szerződések megírásának tekintetében. Egy nemzetközi logisztikai cég fordításokhoz vette igénybe a segítségemet, hogy a korábban angol nyelven folytatott – főként írásbeli – kommunikációt oroszra cserélje az orosz ajkú alvállalkozóival. Rövid időn belül jelentős üzleti előnyre tett szert, ugyanis a FÁK államokból származó partnerei hozzáállása pozitív irányba változott meg ennek köszönhetően.

Egy hozzáértő magyar – orosz fordító számára nem akadály a vállalatnál már használatos terminológia, szakszavak használata. Ez az aspektus különösen fontos a gazdasági és a műszaki témájú szövegek fordításának esetében, de általánosan igaz minden fordításra. Amennyiben az Önök cégénél már léteznek járatos orosz kifejezések és ezt jelzik felém, én ennek figyelembevételével fogom elkészíteni a fordítást és következetesen azokat fogom használni. Fordítóirodákkal történő fordítások esetén sajnos előfordul, hogy több magyar – orosz fordító dolgozik ugyanazon a szövegen, így az elkészített anyagban ugyanannak a fogalomnak a megnevezésére több különböző orosz kifejezést is használnak. Egyéni vállalkozóként dolgozom mint magyar – orosz fordító, így nálam garantált, hogy egyazon kifejezések és szakszavak a célnyelven is mindig ugyanúgy fognak szerepelni. Munkámra kiemelten igényes vagyok, annak minőségére garanciát vállalok. Magyarról oroszra történő fordítás esetében hozzávetőlegesen naponta 5-6 oldal elkészítését tudom vállalni, ez azonban nagyban függ a szöveg nehézségétől és az aktuális leterheltségemtől, így mindenképpen javaslom, hogy ne késlekedjen!

Kérjen ajánlatot a fordítás elkészítésére közvetlenül e-mailben az info@oroszrolmagyarra.hu címen, vagy az alábbi ajánlatkérő űrlap segítségével.

Magyar nyelvű iratot szeretne oroszra fordíttatni? Kérjen ÁRAJÁNLATOT ITT!

Megosztás ezzel:

Ha szeretne értesülni az újdonságaimról, kérem iratkozzon fel a hírlevelemre:

Sok hasznos, orosz – magyar fordítással, orosz kultúrával, az oroszországi üzleti élettel, illetve az orosz nyelv tanításával kapcsolatos információ szerepel a nagyjából havonta kiküldött tájékoztató anyagomban. Garantálom, hogy nem tolakodó és biztosan hasznos benyomást keltő üzenet landol majd a postaládájában!

Oldalunk a teljesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. Bővebb információ.