Miért dönt úgy napjainkban egyre több magyarországi vállalat, hogy üzletfejlesztési tevékenységét az orosz nyelvterületekre fókuszálja? Az orosz nyelv ugyanis világnyelv; az ENSZ, az UNESCO és más nemzetközi szervezetek egyik munkanyelve.

A Palládium Üzletközpont épülete JekatyerinburgbanA W3Techs 2013-ban készített felmérése alapján az orosz a második legelterjedtebb nyelv az angol után az Internetet használók körében. Nagyjából 278 millió ember beszéli azt Oroszország, a FÁK tagállamok, a Baltikum, Izrael, Németország, Kanada és az USA területén. Oroszország a világon a hatodik helyet foglalja el a GDP vásárlóerő-paritáson számított adatainak alapján, ez 2016-ban 3800 milliárd dollár volt. A Föld legnagyobb területű államáról van szó, melynek lakossága közel 147 millió fő és 11 időzónát fed le. Oroszország atomhatalom, gazdaságának alappillérei a szénhidrogének, emellett a vas-, alumínium- és színesfémkohászat, acélgyártás, gépgyártás, járműgyártás, vegyipar, építőipar, fa- és papíripar, textilipar és élelmiszeripar, amit érdemes kiemelni. Kína után az Európai Unió az ország második legjelentősebb külkereskedelmi partnere. 87 157 km hosszú a vasúthálózata és 471 repülőtere van. Az emberi fejlettségi index az országban 0,804, ami kiemelkedően magasnak számít. Ez a mutatószám a várható élettartamot, az oktatás színvonalát és az életszínvonalat is figyelembe veszi.

A TSARSKY Klub KijevbenSzeretné, ha mostantól Ön is hozzáférhetne orosz nyelven íródott gazdasági és statisztikai dokumentumokhoz, pénzügyi jelentésekhez, piacelemzésekhez, eredmény kimutatásokhoz? Esetleg talált már potenciális üzleti partnert és szükség volna az üzleti levelezés, kereskedelmi szerződés, üzleti terv, pénzügyi terv, megvalósítási terv fordítására oroszról magyarra vagy magyarról oroszra? Ebben tudok én Önnek segíteni. Moszkvában szerzett közgazdasági mesterfokú diplomám garantálja a szakszerű gazdasági fordítások elkészítését. Napi szinten használom az orosz és a magyar nyelvet egyaránt, valamint életem jelentős részét az orosz online térben töltöm, tájékozódva az „oroszul beszélő” országokban végbemenő aktuális eseményekről. Minden fordítás, amelyet készítek színvonalas, tökéletesen visszaadja az eredeti szöveg tartalmát, következetesen figyelve a szakkifejezések helyes használatára.

Kérjen ajánlatot a fordítás elkészítésére közvetlenül e-mailben az info@oroszrolmagyarra.hu címen, vagy az alábbi ajánlatkérő űrlap segítségével.

Gazdasági iratot szeretne orosz és magyar nyelv között fordíttatni? Kérjen ÁRAJÁNLATOT ITT!

Megosztás ezzel:

Ha szeretne értesülni az újdonságaimról, kérem iratkozzon fel a hírlevelemre:

Sok hasznos, orosz – magyar fordítással, orosz kultúrával, az oroszországi üzleti élettel, illetve az orosz nyelv tanításával kapcsolatos információ szerepel a nagyjából havonta kiküldött tájékoztató anyagomban. Garantálom, hogy nem tolakodó és biztosan hasznos benyomást keltő üzenet landol majd a postaládájában!

Oldalunk a teljesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. Bővebb információ.