Az orosz nyelvterületre fókuszáló magyarországi cégek hogyan lehetnek hatékonyabbak az üzletfejlesztési tevékenységükben? Az orosz a második legelterjedtebb nyelv az online térben, így elengedhetetlen az „orosz nyelvű internet” megismerése.

Orosz – magyar fordítóként különös figyelmet fordítok a műszaki és gazdasági témájú szövegek szakszerű átültetésére, szükség esetén a vállalatnál már használatos terminológia, szakszavak használatára. Amennyiben az Önök cégénél már léteznek járatos szakmai vagy tipikusan a vállalatra jellemző kifejezések és ezt jelzik felém, én ennek figyelembevételével fogom elkészíteni a fordítást és következetesen azt a szókincset fogom használni. Fordítóirodákkal történő fordítások esetén sajnos előfordul, hogy több orosz – magyar fordító dolgozik ugyanazon a szövegen, így az elkészített anyagban ugyanannak a fogalomnak a megnevezésére több különböző kifejezést is használnak. Egyéni vállalkozóként dolgozom mint orosz – magyar fordító, így nálam garantált, hogy egyazon kifejezések és szakszavak a célnyelven is mindig ugyanúgy fognak szerepelni.orosz felnyitható híd Munkámra kiemelten igényes vagyok, annak minőségére garanciát vállalok. Oroszról magyarra történő fordítás esetében hozzávetőlegesen naponta 6-8 oldal elkészítését tudom vállalni, ez azonban nagyban függ a szöveg nehézségétől és az aktuális leterheltségemtől, így mindenképpen javaslom, hogy érdeklődés esetén időben kérjen ajánlatot a fordítás elkészítésére.

Az orosz nyelv világnyelv, az ENSZ, a UNESCO és más nemzetközi szervezetek egyik munkanyelve. Nagyjából 278 millió ember beszéli Oroszország, a FÁK tagállamok, a Baltikum, Izrael, Németország, Kanada és az USA területén. A W3Techs 2013-ban készített felmérése alapján az orosz a második legelterjedtebb nyelv az angol után az internetet használók körében. Ennek tükrében érthető, miért elengedhetetlen az „orosz nyelvű internet” megismerése üzleti, műszaki, illetve más tudományos területeken. Orosz – magyar fordító tevékenységem során olyan, korábban csak orosz nyelven elérhető szakirodalmakat ültettem át magyar nyelvre, melyek alapján egyedi és újszerű tudományos értekezések keletkeztek gépészmérnöki, közgazdasági és más társadalomtudományok területén. Az orosz vállalatok külföldi partnerekkel történő együttműködése során bevett gyakorlat, hogy az orosz fél rendelkezik egy olyan, orosz nyelven íródott és a helyi jogszabályoknak megfelelő, helyi jogász által összeállított mintaszerződéssel, amitől nem szívesen tér el. Ilyen esetekben javasolt orosz – magyar fordító segítségét kérni és az eredeti orosz szöveggel megismerkedni, még akkor is, ha annak tartalma csak részben fogadható el a magyar fél számára. Figyelem, egy ilyen mintaszerződés elolvasás nélküli elutasítása – még az orosz nyelv ismeretének hiánya miatt is – illetlenségnek számít az orosz üzleti kultúrában! Ha engem bíz meg az orosz fordítással, ezt a kellemetlenséget Ön is könnyedén elkerülheti.

Kérjen ajánlatot a fordítás elkészítésére közvetlenül e-mailben az info@oroszrolmagyarra.hu címen, vagy az alábbi ajánlatkérő űrlap segítségével.

Orosz nyelvű iratot szeretne magyarra fordíttatni? Kérjen ÁRAJÁNLATOT ITT!

Megosztás ezzel:

Ha szeretne értesülni az újdonságaimról, kérem iratkozzon fel a hírlevelemre:

Sok hasznos, orosz – magyar fordítással, orosz kultúrával, az oroszországi üzleti élettel, illetve az orosz nyelv tanításával kapcsolatos információ szerepel a nagyjából havonta kiküldött tájékoztató anyagomban. Garantálom, hogy nem tolakodó és biztosan hasznos benyomást keltő üzenet landol majd a postaládájában!

Oldalunk a teljesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. Bővebb információ.